Angol nyelvtörők gyerekeknek

A nyelvtörőket nagyon szeretik a gyerekek, főleg, ha a versenyezni tudnak a barátaikkal. Az angol nyelvtörők a gyerekek számára egy plusz kihívást jelentenek. Ilyenkor nem a saját anyanyelvükön kell nyelvtörőt tanulniuk, hanem egy más idegen nyelven. Ez nagyobb kihívást jelenthet nekik, ezért nagyobb erőfeszítéssel is jár a részükről. De ha sikerül helyesen megtanulniuk és gyorsan kimondaniuk, akkor egy hatalmas előnyben fognak részesülni a többiekkel szemben.

hirdetés

Az angol nyelvtörők előtt néhány jó tanács a gyerekeknek

Az ilyen nyelvtörőket nagyon szeretik a gyerekek, de ahhoz, hogy a legjobb eredményt érjék el vele, érdemes néhány hasznos tanulási módszert megfogadniuk:

 • A legelején lassan kell kimondani a nyelvtörőt, hogy minden részét pontosan kiejtsd. Mert ha ez nem sikerül és rosszul kezded el tanulni, akkor sokkal nehezebb lesz utólag átkorrigálni a már megszokott kiejtéseket.
 • Miután már szépen, helyesen ki tudod ejteni a nyelvtörőt, akkor fellehet gyorsulni. De csak fokozatosan! Nem szabad elkapkodni és elharapni a szavakat!
 • Amikor már szépen és gyorsan kitudod mondani a nyelvtörőt plusz kihívásként elmondhatod egymás után egyre gyorsabban és gyorsabban.

Top 8 Angol nyelvtörő gyerekeknek

 1. Red lorry, yellow lorry, red lorry, yellow lorry.
 2. I scream, you scream, we all scream for ice cream.
 3. She sells seashells by the seashore.
 4. Peter Piper picked a peck of pickled peppers.
  If Peper Piper picked a peck of pickled peppers,
  how many pickled peppers did Peter Piper pick?
 5. Fuzzy Wuzzy was a bear
  Fuzzy Wuzzy had no hair
  If Fuzzy Wuzzy had no hair
  then Fuzzy Wuzzy wasn’t fuzzy, was he?
 6. Cheap ship trip. Cheap ship trip.
 7. Three witches watch three watches. Which witch watches which watch?
 8. Betty Botter bought some butter but she said the butter’s bitter. If I put it in my batter it will make my batter bitter. So, she bought some better butter, better than the bitter butter and she put it in her batter and her batter was not bitter. So ’twas good that Betty Botter bought some better butter.

Ha kevésnek és túl egyszerűnek találod ezeket a nyelvtörőket, akkor érdemes lehet egy szinttel tovább lépned és nehezebb angol nyelvtörőket is megtanulnod. Nézd meg és folytasd a tanulást a felnőtteknek szóló Top 25 angol nyelvtörővel!

Nyelvtörők

Angol nyelvtörők gyerekeknek

hirdetés